Rood licht therapie 

 

Je kunt bij mij terecht voor behandelingen (in combinatie) met rood licht therapie! Maar, wat is dat nu eigenlijk?
Rood licht therapie is een natuurlijke, geavanceerde vorm van therapie waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Wat enorm speciaal is aan deze vorm van therapie, is dat het bijna overal voor ingezet kan worden. Check dit lijstje eens!

 

  • Stijfheid. Wanneer je paard snel last heeft van stijfheid, of erg lang nodig heeft om volledig los gewerkt te zijn, is het inzetten van rood licht voor de training aan te raden. Er zijn bij mij rood licht therapie pads verkrijgbaar die je zelf kunt omdoen tijdens bijvoorbeeld het poetsen. Hierdoor wordt de bloedstroom vergroot, de stijfheid verminderd en is er al een warming up geweest. Door de therapie zelf op deze manier in te zetten verminder je het risico op overbelasting en blessures en zal je paard een stuk minder stijf zijn! 
  • Peesproblemen. Met behulp van de rood licht therapie laser kan ik jouw paard ook helpen het genezingsproces in de pezen te bevorderen. De Cellen worden door deze therapie gestimuleerd om meer collageen aan te maken wat nodig is voor herstel. Daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd wat bijdraagt aan een sneller herstel. Ook bied ik rood licht pads aan die zelf te gebruiken zijn bij een peesblessure of juist ter preventie van peesproblemen! 
  • Verschillende andere beenproblemen, denk aan gallen, stalbenen, hoefbevangenheid, overvulling, bolspat en ga zo maar door! 
  • Door het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine met de laser kan littekenweefsel voorkomen en verzacht worden.
  • (pijn)verlichting bij Artrose en kissing spines. Door het inzetten van rood licht therapie wordt er een natuurlijke pijnstiller aangemaakt door het lichaam en worden daarnaast ontstekingen aangepakt. De weefsels rondom de gewrichten beginnen meer te ontspannen. Dit alles zorgt voor vermindering van de klachten. Let op, helaas zijn deze aandoeningen nooit meer te herstellen.
  • Huidproblemen. Denk hierbij onder andere aan mok en huidirritatie.
  • Stimulatie van het genezingsproces bij wonden.
  • Zwellingen. Bijvoorbeeld na een trauma. Door de inzet van roodlichttherapie wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor merk je na een paar dagen vaak al een heel groot verschil!

 

Elke vorm van rood licht therapie kan ingezet worden bij een massagebehandeling voor een extra toeslag van €10,- per keer.
Hierdoor heeft je paard nog meer profijt van de behandeling en kunnen we extra punten meepakken waar jouw paard ondersteuning bij nodig heeft. Daarbij is het natuurlijk de perfecte gelegenheid om eens te kijken of deze therapie wat voor jullie is!